INFORMACIJA ZA JAVNOST, 09.07.2024.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno 5 krivičnih djela.

 

Dana 08.07.2024.godine oko 17,30 sati u ulici Bosanska, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe H.A. rođen 1998.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.  

 

Istog dana u vremenskom periodu oko 18,30 sati policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljaku u mjestu Kaonik, općina Busovača izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford Fokus kojim je upravljao vozač N.A. rođen 1979.godine iz Olova, a na mjestu suvozača se nalazilo lice E.Đ. rođen 2000.godine iz Viteza. Tom prilikom kod osobe inicijala E.Đ. je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. 

 

Dana 09.07.2024.godine oko 00,50 sati policijski službenici PS Travnik u mjestu Donje Putićevo na magistralnom putu M5 zaustavili i izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Polo kojim je upravljao vozač K.S. rođen 2002.godine iz Zavidovića. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 134 prekršajna naloga, od kojih su 2 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača.

  

 

                                          URED KOMESARA