INFORMACIJA ZA JAVNOST, 10.06.2024.GODINE

 

KRIMINALITET

 

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

 

Dana 07.06.2024.godine oko 17,55 sati u mjestu Brnjaci, općina Kiseljak policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Škoda, kojim je upravljao M.T. rođen 1978.godine iz Ilidže, a na mjestu suvozača se nalazio A.K. rođen 1990.godine iz Zenice. Tom prilikom, kod suvozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. 

 

 

Dana 08.06.2024.godine oko 00,15 sati u mjestu Čipuljić, općina Bugojno policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUPa izvršili su kontrolu i pregled lica E.T. rođen 1983.godine iz Bugojna. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. 

 

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

Dana 08.06.2024.godine oko 11,25 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Sultan Ahmeda, općina Bugojno, u kontejneru za smeće pronađeno beživotno tijelo novorođene bebe. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše, a 1 osoba teže tjelesne povrede.

 

 

Dana 08.06.2024.godine oko 07,05 sati u mjestu Ciglana, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

 

  • Putničko motorno vozilo marke Škoda, kojim je upravljao vozač A.K. rođen 1995.godine iz Travnika i

 

  • Putničko motorno vozilo marke VW Passat, kojim je upravljao I.M. rođen 1970.godine iz Širokog Brijega.

 

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobila je suvozačica u vozilu VW Passat  I.M. rođena 1972.godine iz Širokog Brijega.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici PS Travnik.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 442  prekršajna naloga, od kojih je 49 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 18 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA