INFORMACIJA ZA JAVNOST, 29.03.2024.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su  2  krivična djela.

 

Dana 28.03.2024.godine u vremenskom periodu od 20,30 do 21,30 sati u ulici Gromile, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno prema naredbi nadležnog Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres stambenih prostorija koje koristi lice A.Z. rođen 1979.godine. Tom prilikom,  pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici OKP PU Jajce uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Prijevara“, koja je u protekom periodu izvršena na području općine Jajce.

 

Naime, dana 06.03.2024.godine u PS Jajce je prijavljeno, da je od strane N.N. izvršioca u prodajnom objektu T.C. „Bingo“ Jajce na prodajnoj kasi, služeći se prevarom lice oštetilo radnicu za određeni iznos novca.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičena za izvršenje krivičnog djela S.S. rođena 2001.godine, nastanjena na području Beograda R.Srbija,

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičene se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokazivanjem predmetnog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 328 prekršajnih naloga, od kojih je 171 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA