INFORMACIJA ZA JAVNOST, 16.11.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 15.11.2023.godine oko 18,45 sati u ulici Šumeće, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Renault kojim je upravljao A.K. rođen 1986.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

 

 

Istog dana oko 22,00 sati u ulici Nikole Šubića Zrinskog, općina Busovača, policisjki službenici Sektora kriminalističke policije MUPa izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Opel kojim je upravljao M.R. rođen 1991.godine iz Busovače. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

 

Dana 15./16.11.2023.godine u vremenu od 23,50 do 00,55 sati u ulici Bosanska, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUPa u suradnji sa policijskim službenicima tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres stambenih prostorija koje koristi A.K. rođen 1984.godine. iz Bugojna.  Prilikom pretresa pronađene su određene količine materija za koje se sumnja da su opojna droga speed i cannabis.  Također, u navedenim prostorijama su pronađeni i tragovi korištenja predmetnih materija kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije i predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirane su 2  saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 273 prekršajna naloga, od kojih je 139 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA