INFORMACIJA ZA JAVNOST, 12.09.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

 

Dana 11.09.2023.godine oko 22,00 sati u mjestu Polje, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu teretnog motornog vozila marke Fiat, kojim je upravljao I.S. rođen 2000.godine iz Busovače. Tom prilikom, kod istog je pronađena  određena količina zeljaste i bijele praškaste materije za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Bugojno uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Bugojno.

 

Naime, dana 10.08.2023.godine u PS Bugojno je prijavljeno da je od strane NN osobe ili više njih izvršena krađa kase za prikupljanje humanitarne pomoći za bolesna i socijanlno ugrožena lica koja se nalazila u ugostiteljskom objektu u ulici Nugle, općina Bugojno.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela E.Š. rođen 2002.godine iz Bugojna.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 299 prekršajnih naloga, od kojih su 173 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA