INFORMACIJA ZA JAVNOST, 15.03.2023.GODINE

 

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 14.03.2023.godine oko 17,00 sati u ulici Bosanska, općina Bugojno policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf kojim je upravljao D.I. rođen 2001.godine iz Bugojna. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao 2 PVC vrećice sa sadržajem materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

 

Policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili  krivično djelo  „Teške krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu. 

 

Naime, dana 05/06.03.2023.godine u PS Vitez je prijavljeno da je iz sportske kladionice koja se nalazi u naselju Sofa, općina Vitez  od strane NN izvršioca ili više njih ukradeno oko 325,00 KM u raznim apoenima.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su za izvršenje predmetnog krivičnog djela osumnjičeni A.A. rođen 2002.godine i R.M. rođen 1995.godine, obojica iz Viteza.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 316 prekršajnih naloga, od kojih je 119 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA