INFORMACIJA ZA JAVNOST, 30.06.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 29.06.2022.godine oko 20,30 sati u Stanična, općina Travnik,  policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu  lica A.D. rođen 1989.godine iz Lukavca. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materija za koju se sumnja da je opojna droga. 

 

Istog dana oko 20,10 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe M.K. rođen 1987.godine iz Zenice. Prilikom vršenja kontrole kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga esctazy. 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Kreševo uspješno su rasvijetlili 2 krivična djela „Krađe“ koja su izvršena u proteklnom periodu na području općine Kreševo.

 

Naime, dana 11.08.2021. godine u PS Kreševo je prijavljena krađa na pilani u mjestu Komari, općina Kreševo, iz koje je otuđeno nekoliko elektro-motora.

 

Također, dana 08.06.2022. godine u PS Kreševo je prijavljena krađa 3 felge sa gumama sa putničkog motornog vozila, koja se dogodila u ulici fra Grge Martića, općina Kreševo.

 

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela D.B. rođen 1988.godine, iz Kreševa.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede, te je 1 osoba smrtno stradala

 

 

Dana 29.06.2022.godine oko 08,15 sati u mjestu Jardol, općina Vitez, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

- putničko motorno vozilo marke Fiat, kojim je upravljao J.P. rođen 1954.godine iz Viteza, koji je u ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao,

 

- teretno motorno vozilo marke Scania, kojim je upravljao M.P. rođen 1973.godine iz Banja Luke i

 

- putničko motorno vozilo marke VW, kojim je upravljao Š.G. rođen 1960.godine iz Viteza.

 

 

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PU Travnik.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 507 prekršajnih naloga, od kojih su 354 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA