INFORMACIJA ZA JAVNOST, 07.06.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

Dana 05.06.2021.godine oko 20,30 sati u mjestu Kasapovići, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu osoba S.G. rođen 1987.godine i S.D. rođen 1994.godine, obadvojica iz Novog Travnika. Tom prilikom kod istih je pronađeno 6 tableta za koje se sumnja da su opojne droge Ecstazy.

 

Istog dana, oko 22,00 sati u mjestu Divjak, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu osobe G.H. rođen 2001.godine iz Viteza. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 06.06.2021.godine oko 18,40 sati u mjestu Grablje, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao N.M. rođen 1998.godine iz Zenice. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 22 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 3 osobe su zadobile teže i 13 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 05.06.2021.godine oko 21,05 sati u šumskom rejonu Peska, općina Busovača došlo je do slijetanja motornog vozila marke „Cheroke“. Tom prilikom smrtno je stradao P.P. rođen 1989.godine, dok su 4 osobe zadobile tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 351 prekršajni nalog, od kojih su 23 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 29 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA