RPZ POLICAJCI ODRŽALI EDUKATIVNA PREDAVANJA ZA NAJMLAĐE ŠKOLARCE / FOTO /

 

Dana 04.09.2017. oglasilo se prvo školsko zvono u novoj školskoj godini. To je ujedno i period kada je MUP Srednjobosanskog kantona, baš kao i prethodnih godina,  započeo akciju pod nazivom „ SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“  u okviru koje je planirano provođenje niza aktivnosti na povećanju stepena sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

 

Jedna od planiranih aktivnosti, koju su realizirali policijski službenici za rad policije u zajednici, jeste i održavanje prigodnih edukativnih predavanja za učenike najnižih razreda u osnovnim školama na području Srednjobosanskog kantona. Ovo je bila prilika da se najmlađi upoznaju sa osnovnim pojmovima u saobraćaju, saobraćajnim znacima, pravilim ponašanja pješaka u saobraćaju kao i sa eventualnim opasnostima koje može izazvati dječija igra na saobraćajnici i sl.

 

U dosadašnjem periodu, predavanja su održana u većini osnovnih škola a ova aktivnost će biti nastavljena i u narednom periodu.

 

Za vrijeme trajanja ove akcije planirano je i povećano prisustvo službenika policije u blizini škola, u vrijeme dolaska u školu, kao i povratka iz škole, koje će biti dodatno upozorenje svim učesnicima u saobraćaju na poštivanje saobraćajnih propisa.

 

Koristimo ovu priliku te još jednom APELUJEMO NA VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da dijete pokuša priječi kolovoz.

 

MOLIMO RODITELJE -  još jednom upozorite svoju djecu  na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju i  pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

 

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122 i na taj način dajte svoj doprinos sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju,

 

 

JER DJECA SU ONO NAJVRIJEDNIJE OKO NAS. NAŠA SADAŠNJOST I NAŠA BUDUĆNOST !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

URED KOMESARA