NOĆNA UTRKA TRAVNIK!

 

 

Dana 03.09.2016. godine sa početkom u 19,30 sati u Travniku će, u organizaciji Centra za edukaciju mladih, biti održana „Noćna utrka“.

 

Start i cilj utrke je na platou ispred Zavičajnog muzeja Travnik i odvija se ulicama Bosanska, Šehidska, Kulina Bana, Aleja konzula sve do platoa ispred preduzeća Borac Travnik.  U periodu od 19,15 – do 21,00 sati, kada se očekuje završetak utrke, saobraćaj za sva vozila u navedenim ulicama biće obustavljen. Regulisanje saobraćaja u navedenim ulicama, kao i na pristupnim ulicama prema trasi utrke vršit će službenici policije i volonteri Centra za edukaciju mladih.

 

Molimo vozače i druge učesnike u saobraćaju da poštuju znakove i obavještenja koje će im u toku održavanja utrke davati službenici policije i volonteri zaduženi za organizaciju utrke.

 

Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona obavještava sve građane i učesnike utrke da će za osiguranje predmetnog javnog skupa biti angažovan dovoljan broj policijskih službenika, kako bi utrka bila održana bez ometanja.

 

Također, koristimo priliku da obavjestimo javnost da je ovo samo jedan od projekata na kojima je ostvarena uspješna saradnja sa aktivistima Centra za edukaciju mladih Travnik. Naime, podsjećamo na projekat „18+“, koji je imao za cilj sprječavanje točenja alkohola maloljetnim osobama, zatim projekat „Skrivene sjene“ u čijem je fokusu bila borba protiv nasilja u porodici. Značajan je i  projekat „Spretko putnik“, koji je imao za cilj zaštitu djece u saobraćaju, a u okviru kojeg su u blizini škola na kolovozu iscrtane „šarene zebre“,  koje su animirale djecu da upravo na tom mjestu prelaze ulici, a vozačima jasno do znanja stavljale činjenicu da je u blizini škola.

 

Iskreno se nadamo da će i u narednom periodu biti nastavljena ova uspješna saradnja, a koja se odvija u okviru našeg stalnog programa „Rad policije u zajednici“, koji generalno za cilj ima unaprjeđenje saradnje policije i građana.

 

                                                                                                                                                                                                           URED KOMESARA