INFORMACIJA ZA JAVNOST, 16.07.2024.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 15.07.2024.godine oko 17,00 sati u ulici Šehida, općina Travnik policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe A.D. rođena 2003.godine iz Kneževa, koja je zatečena u parkiranom putničkom motornom vozilu marke Mercedes. Tom prilikom, ista je dobrovoljno predala  određenu količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i jednu tzv.mrvilicu pogodnu za usitnjavanje bilnjih materija.  

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičene se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Istog dana, oko 19,25 sati u PS Travnik je prijavljeno da je u mjestu Zolote, općina Travnik došlo do upotrebe vatrenog oružja – pištolja od strane N.Z. rođen 1960.godine prema H.Z. rođen 1983.godine, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede i prevezen je u bolnicu Nova Bila.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su lišili slobode N.Z. od kojeg su oduzeli pištolj za koji se sumnja da je korišten u pucnjavi.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv N.Z. se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Novi Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“ koje je izvršeno u proteklom periodu na području Novog Travnika.

 

Naime, dana 01.07.2024.godine u PS Novi Travnik je prijavljeno krivično djelo „Teške krađe“ u jednoj apoteci koja se nalazi u ulici Kralja Tvrtka, općina Novi Travnik. Tom prilikom iz apoteke je ukradena kasa za dobrovoljne priloge u kojoj se prema prijavi nalazila neutvrđena količina novca.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.S. rođen 1987.godine iz Novog Travnika.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 166 prekršajnih naloga, od kojih je 26 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača. 

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA