INFORMACIJA ZA JAVNOST, 30.05.2024.GODINE

Nai

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Poduzimajući pojačane planske mjere i radnje koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje zoupotrebe opojnih droga, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Travnik dana 29.05.2024.godine oko 13,15 sati realizovali su još jedu uspješnu akciju.  Akcija je izvedena u ulici Aleja Konzula, općina Travnik, gdje je izvršena kontrola i pregled osobe A.H. rođen 1973.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, A.H. je iz stambenih prostorija koje koristi, dobrovoljno predao jednu pvc kesu u kojoj se nalazila veće količina zeljaste materije koja za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao  i 212 tableta za koje se sumnja da su opojna droga ecstasy.

 

 

 

Istog dana, oko 17,00 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUPa i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi, kojim je upravljao A.B. rođen 1989.godine, dok se na mjestu suvozača nalazio A.B. rođen 1996.godine, obojica iz Sarajeva. Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6  saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

  

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je 339 prekršajnih naloga, od kojih je 215 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA