INFORMACIJA ZA JAVNOST, 29.05.2024.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 28.05.2024.godine oko 12,35 sati u mjestu Kalibunar, općina Travnik  policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Passat, kojim je upravljao F.K. rođen 2000.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.M. rođen 1997.godine, obojica iz Travnika. Tom prilikom F.K. je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dok je A.M. dobrovoljno predao digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i više komada pvc zamotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana, oko 17,55 sati u mjestu Rujanci, općina Donji Vakuf  policijski službenici PS Donji Vakuf izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Renault Clio, kojim je upravljao A.K. rođen 1985.godine iz Sarajeva. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3  saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

  

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su 344 prekršajna naloga, od kojih su 243 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA