INFORMACIJA ZA JAVNOST, 09.04.2024.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protela 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična dijela.

 

Dana 08.04.2024.godine oko 21,20 sati u mjestu Kasapovići, općina Novi Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su pregled osobe S.T. rođen 1999.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao dvije pvc vrećice sa sadržajem suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

 

Istog dana, oko 22,00 sati u ulici Jaz, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf, kojim je upravljao A.F. rođen 1999.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobile teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 342 prekršajna naloga, od kojih je  207 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 08.04.2024.godine oko 19,00 sati u PS Busovača je prijavljeno da je u mjestu Skradno, općina Busovača došlo do požara na privatnom posjedu u vlasništvu Đ.B. iz Busovače. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te prilikom obilaska terena koji je zahvaćen požarom, pronašli beživotno tijelo O.B. rođen 1961.godine iz Busovače.

 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak i PS Busovača, koji poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.

 

 

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA