INFORMACIJA ZA JAVNOST, 18.09.2023.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

 

Dana 15.09.2023.godine oko 15,00 sati u mjestu Dolac na Lašvi, općina Travnik policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe D.S. rođen 1996.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

 

 

Istog dana, oko 18,30 sati u mjestu Grnica, općina Gornji Vakuf – Uskoplje policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke BMW, kojim je upravljao E.M. rođen 1976.godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

 

 

Dana 17.09.2023.godine oko 02,35 sati u ulici Šehida, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe Dž. A. rođen 1996.godine iz Travnika. Prilikom pregleda pronađena su dva paketića sa sadržajem materije za koju se sumnja da opojna droga.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 25 saobraćajnih nezgoda u kojima je 9 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 551 prekršajni nalog, od kojih je 101 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 30 vozača,od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. 

 

 

                                          URED KOMESARA