INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.09.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

Dana 12.09.2023.godine oko 18,30 sati u ulici Derviš Efendije Korkuta, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu lica A.K. rođen 1986.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao  određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

 

Također, dana 12.09.2023.godine oko 19,10 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Hyundai kojim je upravljao A.Č. rođen 1997.godine iz Zenice. Tom prilikom je kod istog pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U nastavku aktivnosti, dana 12.09.2023.godine oko 22,15 sati u ulici Slavne brdske brigade, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu lica A.K. rođen 1996.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao  određenu količinu biljne  materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Nije bilo evidentiranih slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede, dok je 1 osoba smrtno stradala.

 

Dana 12.09.2023.godine oko 17,10 sati na magistralnom putu u ulici 1.Mart, općina Busovača dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo:

  • putničko motorno vozilo marke VW Golf,  kojim je upravljao E.H. rođen 1976.godine iz Busovače koji je u ovoj nezgodi smrtno stradao.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 359 prekršajnih naloga, od kojih je 209 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA