INFORMACIJA ZA JAVNOST, 18.05.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 17.05.2023.godine oko 11,00  sati u ulici Nikola Šubić Zrinjski, općina Busovača policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke BMW, kojim je upravljao A.A. rođen 1993.godine iz Zenice. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao vatreno oružje-pištolj kalibra 7,62 mm, kao i određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Istog dana, oko 20,50 sati u ulici Bosanska, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe M.R. rođen 1977.godine iz Travnika. Prilikom kontrole kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedeno oružje i materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 344 prekršajna naloga, od kojih je 226  naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA