INFORMACIJA ZA JAVNOST, 27.03.2023.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

 

Tokom proteklog vikemda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

 

 

Dana 24.03.2023.godine oko 18,50 sati u mjestu Polje Ostružnica, općina Fojnica policijski službenici  PS Fojnica izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Suzuki, u kojem se na mjestu suvozača nalazio A.M. rođen 1996.godine iz Fojnice. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 8 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 24.03.2023.godine oko 21,05 sati u ulici Nikola Šubić Zrinjski, općina Busovača dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

putničko motorno vozilo marke VW Golf kojim je upravljao vozač P.K. rođen 1980.godine iz Busovače i maloljetno lice – pješak, koji je u ovoj nezgodi zadobio teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Busovača.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 548 prekršajnih naloga, od kojih je 116 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 27 vozača,od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.                               

 

 

 

                                          URED KOMESARA