INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.03.2023.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 10 krivična djela.

 

Dana 10.03.2023. godine oko 21,30 sati u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres stambenog objekta u ulici Bosanska, općina Bugojno, kojeg koristi M.H. rođen 1982.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

Dana 12.03.2023. godine oko 17,00 sati u mjestu Draževići, općina Kiseljak policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf kojim je upravljao E.S. rođen 1986.godine iz Hadžića.  Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže i 4 osobe lakše tjelesne povrede.

 

 

Dana 12.03.2023.godine oko 11,45 sati na magistralnom putu u mjestu Jehovac, općina Kiseljak dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa kolovoza putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao B.P. rođen 2003.godine iz Kiseljaka.

 

U ovoj nezgodi navedeni vozač je zadobio teže tjelesne povrede, te je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Kiseljak upućen na Klinički Centar Univerziteta Sarajevo.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Kiseljak.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 619 prekršajnih naloga, od kojih su 174 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 34 vozača, od kojih je 10 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA