INFORMACIJA ZA JAVNOST, 06.03.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Jajce uspješno su rasvijetlili dvakrivična djela  „Krađe“, koja su izvršena u proteklom periodu. 

 

Naime, dana 11.02.2023.godine u PS Jajce je prijavljeno je da su u mjestu Donja Vrbica, općina Jajce iz porodične kuće vlasništvo I.P. ukradene dvije motorne pile marke Stihl 180 i marke MEC. Također, istog dana je prijavljeno da je u mjestu Klimenta, općina Jajce iz porodične kuće vlasništvo T.M. ukradena električna motorna pila, produžni kabal dužine oko 50 metara sa koloturom i mobilni telefon sa sim karticom.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su za izvršenje predmetnih krivičnih djela osumnjičeni V.T. rođen 1987.godine i O.Dž. rođen 1996.godine, obadvojica iz Jajca.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 9 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 579 prekršajnih naloga, od kojih su 124 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 18 vozača,od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA