INFORMACIJA ZA JAVNOST, 02.03.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklih 48 sati na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 01.03.2023.godine oko 00,15 sati u ulici Bosanska, općina Bugojno policijski službenici  Sektora kriminalističke policije, izvršili su kontrolu i pregled lica Đ.B. rođen 1981. iz Bugojna. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao 2 PVC paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili  krivično djelo  „Krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu. 

 

Naime, dana 26.12.2022.godine u PS Kiseljak je prijavljeno krivično djelo „Krađe“ u tržni centar koji se nalazi u mjestu Obala Hrvatske mladeži, općina Kiseljak, odakle je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradena određena količina trgovačke robe.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je za izvršenje predmetnog krivičnog djela osumnjičen N.J. rođen 1984.godine iz Zenice.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 7 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osoba zadobila lakše, a 2 osobe teže tjelesne povrede.

 

 

Dana 28.02.2023.godine oko 17,15 sati na magistralnom putu u mjestu Sandžački potok, općina Donji Vakuf dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo marke Mercedes kojim je upravljao vozač I.K. rođen 1980.godine iz Donjeg Vakufa, sletjelo s puta.

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede je zadobio vozač  i suvozač R.T. rođen 1981. godine iz Donjeg Vakufa.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Donji Vakuf.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 430 prekršajnih naloga, od kojih je 211 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA