INFORMACIJA ZA JAVNOST, 09.02.2023.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 07.02.2023.godine oko 19,20 sati u ulici Bosanska, općina Travnik policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe J.B. rođen 2001.godine iz Viteza. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.  

 

Također, dana 08.02.2023.godine oko 22,00 sata u mjestu Brizjak, općina Vitez navedeni policijski službenici  izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Seat, kojim je upravljao D.P. rođen 1997.godine iz Viteza, koji je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.  

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirana je 1 saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 529 prekršajnih naloga, od kojih je 370 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA