INFORMACIJA ZA JAVNOST, 06.02.2023.GODINE

 

 

 

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 03.02.2023.godine oko 18,00 sati u mjestu Han Ploča, općina Kiseljak, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi A6, kojim je upravljao A.Dž. rođen 2000.godine iz Sarajeva. Prilikom kontrole, kod istog je pronađena metalna tzv. drobilica sa tragovima biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 04.02.2023.godine oko 02,50 sati u mjestu Dubravica, općina Vitez, policijski službenici PS Vitez izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao E.K. rođen 1991.godine iz Livna. Prilikom kontrole, suvozačica Đ.M. rođena 1992.godine iz Bugojna je dobrovoljno predala jedan zamotuljak sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Dana 05.02.2023.godine oko 18,00 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Polo, kojim je upravljao S.Dž. rođen 1992.godine iz Banja Luke. Prilikom kontrole, kod suvozača E.B. rođen 1998.godine iz Banja Luke pronađena je određena količina bijele  praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 5 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 726 prekršajnih naloga, od kojih je 167 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 25 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 19 vozila.

 

 

 

                                          URED KOMESARA