INFORMACIJA ZA JAVNOST, 14.11.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

 

Dana 11.11.2022.godine oko 17,10 sati u mjestu Kaonik, Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao A.A. rođen 1978.godine, dok se na mjestu suvozača nalazio M.T. rođen 1999.godine, obojica iz Mostara. Prilikom kontrole suvozača isti je dobrovoljno predao  2 ručno pravljene cigaretem tzv. joint, sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti izvršen je pretres navedenog vozila, u kojem je pronađeno 95 tableta, za koje se sumnja su opojna droga exstazy.

 

Dana 11.11.2022.godine oko 20,30 sati u mjestu Klade, općina  Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao O.S. rođen 1984.godine iz Zenice. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 665 prekršajnih naloga, od kojih su 253 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 27 vozača, od kojih je 9 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

 

                                          URED KOMESARA