Obilježena 12. godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno

 

Dana 27.06.2022.godine u Bugojnu je obilježena 12.godišnjica  terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno, koji je za posljedicu imao pogibiju našeg kolege, policijskog službenika PS Bugojno Tarika Ljubuškić i ranjavanje još 6 policijskih službenika.

 

 

Položeno je cvijeće na spomen obilježju u blizini zgrade policijske stanice Bugojno, kao i na mezarju Jaklić, gdje je učenjem fatihe i na drugi prigodan način odata počast poginulom policijskom službeniku.

 

Kao i ranijih godina, obilježavanju godišnjice je pored članova porodice poginulog policijskog službenika i predstavnika MUP-a Srednjobosanskog kantona, prisustvovala i potpredsjednica Federacije BiH  gospođa Melika Mahmutbegović sa saradnicima, delegacija iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona, načelnik općine Bugojno sa saradnicima, predstavnici Sindikata MUP-a, te druge delegacije kao i brojni građani i predstavnici medija.

 

Naglašeno je da su zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji policijskih službenika počinioci ovog terorističkog napada uhapšeni i procesuirani, kojom prilikom su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora. 

 

 

                                                                                                             URED KOMESARA