INFORMACIJA ZA JAVNOST, 29.11.2021.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 9  krivičnih djela.

 

 

Dana 26.11.2021.godine oko 22,30 sati u mjestu Gračanica, općina Bugojno,policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a na osnovu naredbe Općinskog Suda Bugojno izvršili su pretres porodične kuće kao i vozila koje koristi H.H. rođen 1985.godine, iz Bugojna. Tom prilikom,  pronađena je određena količina  zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 437 prekršajnih naloga, od kojih je 160 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 34 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Dana 28.11.2021 godine u vremenu od 18,00 do 20,20 sati zbog odrona i klizišta došlo je do potpune obustave saobraćaja na Regionalnom putu R-438 u mjestu Zimije ( Kiseljak-Fojnica ). Također, zbog odrona i klizišta na području općine Fojnica saobraćaj je privremeno obustavljan i prema mjestima Dusina, Bakovići i Tovarište.                                                           

 

 

                                            URED KOMESARA