INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.09.2021.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 10 krivičnih djela.

 

 

Dana 11.09.2021.godine oko 22,50 sati na lokalitetu Malo Plivsko jezero, općina Jajce, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Passat, kao i osobe A.S. rođen 1988.godine iz Lukavca, koji je zatečen u vozilu.  Tom  prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 506 prekršajnih naloga, od kojih je 206 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 23 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 10.09.2021.godine oko 12,10 sati u PS Travnik je prijavljeno da je u fiskulturnoj sali Osnovne škole Turbe, koja se nalazi na području općine Travnik, smrtno stradalo dijete, koje je učenik VII-razreda navedene škole.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili vršenju uviđajnih radnji kao i drugih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA