INFORMACIJA ZA JAVNOST, 12.08.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 11.08.2021.godine oko 23,00 sati u ulici 1.Mart, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Peugeot, kojim je upravljao E.Z. rođen 1988.godine, dok je na mjestu suvozača nalazilo se lice I.P. rođen 1976.godine, obojica iz Kiseljaka. Tom  prilikom kod vozača je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga „Speed“.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 11  saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 242 prekršajna naloga, od kojih je 91 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno  11  vozača.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 11.08.2021.godine oko 08,30 sati u PS Jajce prijavljen je nestanak osobe I.G. rođen 1999.godine iz Jajca, koji je 09.08.2021.godine, tokom jutarnjih sati otišao od kuće. Nestanak je prijavio njegov otac J.G. rođen 1962.godine iz Jajca, a po zaprimljenoj prijavi službenici policije su preduzeli niz mjera i radnji na pronalasku nestale osobe.

Istog dana oko 10,50 sati u PS Jajce prijavljen je pronalazak odjeće i ličnih dokumenata osobe navedenih inicijala,  dokumenata i odjeća pronađeni su nedaleko od vodopada rijeke Plive, uz korito rijeke Vrbas, općina Jajce.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce, koji su poduzimali i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja.

 

Utopljeno tijelo nesretne muške osobe je pronađeno od strane Službe za spašavanje na vodi i pod vodom, Službe civilne zaštite, općine Jajce uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a,  tijelo je izvađeno iz korita rijeke Vrbas  u 15,30 sati, koje je identifikovano od strane porodice i koja je isto preuzela radi organizacije ukopa.

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA