INFORMACIJA ZA JAVNOST, 11.08.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 10.08.2021.godine oko 17,00 sati mjestu Pajić Polje, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno pronašli su zasad 19 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Cannabis. Operativnim radom navedeni policijski službenici su došli do saznanja da je lice M.T. rođen 1985.godine iz Gornjeg vakufa-Uskoplja, izvršio zasad navedeni stabljika, te priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

 

Istog dana oko 18,00 sati u mjestu Humac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, pronašli su zasad 2 stabljike koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Cannabis. Radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je lice F.P. rođen 1971.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja izvršio zasad navedeni stabljika, te priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

 

Također  10.08.2021.godine oko 22,00 sati u mjestu Veliki Mošunj, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe  N.J. rođen 1995.godine, iz Banja Luke. Tom prilikom kod istog pronađena je određena količina prosušene zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Canabis.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju sve zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici kriminalističke policije PS Bugojno uspješno su rasvijetlili djelo krađe koje je počinjeno na području općine Bugojno. Naime, dana 27.05.2021.godine u PS Bugojno je prijavljeno krivično djelo krađe na štetu nevladine organizacije koja je u vl. žena u Bugojnu.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela I.V. rođen 1981.godine iz Bugojna.

 

Policijski službenici kriminalističke policije PS Bugojno uspješno su rasvijetlili djelo „oštečenje tuđe stvari“, koje je počinjeno na području općine Bugojno. Naime, dana 08.06.2021.godine u PS Bugojno je prijavljeno krivično djelo oštečenja tuđe stvari na štetu Muzičke škole u Bugojnu.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.K. rođen 1995.godine iz Bugojna.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 220 prekršajnih naloga, od kojih je 90 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno  5  vozača.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 10.08.2021.godine s početkom u 10,30-14,00 sati, obavljene su uviđajne radnje na lokalitetu Prokoškog jezera, općina Fojnica, na licu mjesta uviđaj obavili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uz prisustvo jedinice za specijelne namjene, ronilaca MUP-a.

 

Utopljeno tijelo nesretne muške osobe pronađeno i izvađeno iz Prokoškog jezera u 11,25 sati, tjelo je dalje prevezeno u pokopno društvo.

 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA