INFORMACIJA ZA JAVNOST 19.03.2014.

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 3 teške krađe, 1 paljevina i 1 krivičnom izazivanja opće opasnosti.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici PS Donji Vakuf otkrili su izvršioce 2 krivična djela kako slijedi:

 

- krivično djelo krađe koja je prijavljena dana 05.11.2013.godine na štetu preduzeća „Rudnici gipsa“ Donji Vakuf.  

 

- krivično djelo krađe koja je prijavljena dana 12.12.2013.godine u Donjem Vakufu, na štetu osobe O.M iz Travnika.

 

- krivično djelo krađe koja je prijavljena dana 11.11.2013.godine u Donjem Vakufu, na štetu preduzeća „Ceste Federacije BiH“.

 

Osumnjičeni za ova krivična djela je M.D. rođen 1996.godine iz Turbeta, općina Travnik, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je  1 slučaj narušavanja javnog reda koji je počinila 1 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda  u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Iz saobraćaja su isključena  4 vozila i 3 vozača motornih vozila, uručeno je 55 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 105 prekršaja mobilnim radarom.

 

AKTIVNOSTI POLICIJE

 

Službenici policije u Busovači su pružili pomoć u radu radnicima JP“Ceste Federacije BiH“ prilikom mjerenja osovinskog opterećenja vozila. U Bugojnu i Fojnici su osiguravali proteste građana održan ispred zgrade općine, koji je protekao bez slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

OSTALO

 

Dana 18.03.2014.godine oko 15,00 sati u PS Jajce prijavljeno je da je u Dom zdravlja u Jajce pružena prva pomoć osobama S.H. rođen 1947.godine i H.Š. rođen 1965. godine, oba iz Jajca, zbog povreda koji su zadobili eksplozijom nepoznate eksplozivne naprave u mjestu Vlasinje općina Jajce. Nakon ukazane pomoći povrijeđeni su pušteni na kućno liječenje.  Izlaskom patrole policije i uviđajne ekipe na lice mjesta ustanovljeno je da je došlo do eksplozije ručne bombe, koju su aktivirali oštećeni prilikom poljoprivredni radova. Na tom području 1992.godine odvijala su se ratna dejstva, a postoji mogućnost i da je lokalitet miniran. U toku su ostale aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je došlo do eksplozije.

                         URED KOMESARA