INFORMACIJA ZA JAVNOST, 12.04.2021.GODINE

KRIMINALITET

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela

 

Dana 09.04.2021.godine u vremenu od 15,00 do 16,00 sati na području Fojnice policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Fojnica, na osnovu naredbe Općinskog suda Kiseljak, izvršili su pretres dvije kuće i jednog ugostiteljskog objekta koje koristi H.B. rođen 1981.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Istog dana oko 22,00 sati u mjestu Lepenica, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Seat, kojim je upravljao N.S. rođen 1998.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 15.03.2021.godine u PS Bugojno je zaprimljena prijava da je od strane NN izvršioca ili više njih u mjestu Kopčić, općina Bugojno izvršeno krivično djelo „Teška krađa“. Prema prijavi, tom prilikom je izvršena provala u kuću vlasništvo K.M., iz koje je ukradeno vatreno oružje – pištolj sa pripadajućom municijom i oružnim listom, laptop marke HP, kao i određena količina novca.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.M. rođen 1997.godine iz Bugojna.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 32  slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe smrtno stradale i 2 osobe lakše povrijeđene.

 

Dana 11.04.2021.godine oko 17,55 sati na Auto cesti A-1 u mjestu Lepenica, općina Kiseljak dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja putničkog motornog vozila marke BMW.

 

U ovoj nezgodi smrtno su stradale osobe A.M. rođen 1992.godine, J.N. rođen 1983.godine i A.B. rođen 1992.godine, svi iz Sarajeva.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 475 prekršajnih naloga, od kojih je 247 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

                                                                                                              URED KOMESARA