INFORMACIJA ZA JAVNOST, 31.03.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 30.03.2021.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku i Odsjekom kriminalističke policije PU Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretrese na više lokacija na području Bugojna. Tom prilikom izvršeni su pretresi kuća, pratećih objekata, ugostiteljskih objekata, kao i putničkih motornih vozila koje koriste M.K. rođen 1978.godine, H.H. rođen 1983.godine i E.G. rođen 1990.godine. Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto vatreno oružje (pet pušaka i jedan pištolj) sa određenom količinom pripadajuće municije, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom M.K. i E.G. su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 29.03.2021.godine oko 16,00 sati u PS Gornji Vakuf-Uskoplje zaprimljena je prijava da je od strane nepoznatog izvršioca izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“ u apoteci koja se nalazi u ulici 1. Oktobar, općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Prema prijavi, maskirana muška osoba je uz prijetnju nožem od radnice apoteke otuđila određenu količinu novca, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.Č. rođen 1981.godine iz Bihaća.

 

Protiv osumnjičenog nadležnom tužilaštvu slijedi podnesenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Razbojništvo.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 2 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 294 prekršajna naloga, od kojih je 221 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA