INFORMACIJA ZA JAVNOST, 06.01.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5  krivičnih djela.

 

Dana 05.01.2021.godine oko 12,00 sati u mjestu Sadovače, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe općinskog suda Travnik izvršili su kontrolu i pretres kuće, okućnice, pratećih objekata i putničkog motornog vozila marke Passat, korisništvo S.H. rođen 1979.godine u Travniku. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U nastavku aktivnosti oko 14,00 sati u mjestu Meljanac, općina Travnik, na osnovu naredbe općinskog suda Travnik, navedeni policijski službenici izvršili su pretres stana i drugih prostorija korisništvo A.Đ. rođen 1991.godine u Travniku. Tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefon.

 

Istog dana, oko 17,40 sati u ulici Kralja Tvrtka, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe J.Š. rođen 1999.godine iz Novog Travnika. Prilikom pregleda navedene osobe, isti je od sebe bacio 1 pvc vrečicu u kojoj se nalazi prosušena zeljasta materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5  saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo teže povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 384 prekršajna naloga, od  kojih 268 naloga je uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

                                                                                                                    URED KOMESARA