Realizovana zajednička akcija u borbi protiv imovinskih delikata

 

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u brobi protiv krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona  tokom proteklog dana uspješno su realizovali akciju na području Travnika i Viteza. Tom prilikom izvršeni su pretresi na više lokacija gdje su pronađene veće količine novca, zlatnog nakita, skupocijenih satova, zatim specijalizovani alat namijenjen za provalne krađe, kao i razni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela.

 

Shodno navedenim aktivnostima, a zbog sumnje da su počinili više navedenih krivičnih djela na području Zapadnohercegovačkog kantona, slobode su lišeni A.H. rođen 1987.godine, R.S. rođen 1980.godine i M.H. rođen 1987.godine, svi iz Viteza.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Navedena akcija je rezultat višemjesečnih zajedničkih aktivnosti koje su bile usmjerene na rasvijetljavanje većeg broja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, koja su počinjena na području Zapadnohercegovačkog kantona, kojom prilikom je pričinjena znatna materijalna šteta.

 

 

 URED KOMESARA