INFORMACIJA ZA JAVNOST, 30.11.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 27.11.2020.godine oko 16,40 sati u mjestu Pajić Polje, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje izvršili su kontrolu pmv marke Opel Vectra, kojim je upravljao M.T. rođen 1985.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen F.P. rođen 1971.godine. Tom prilikom, suvozač je od sebe odbacio stakleni galon u kojem se nalazila određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 27.11.2020.godine oko 18,40 sati u ulici Žrtava Domovinskog rata, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu pmv marke Peugeot, kojim je upravljao I.D. rođen 1995.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.P. rođen 1971.godine, obadvojica iz Sarajeva. Tom prilikom, kod suvozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Dana 28.11.2020.godine oko 18,00 sati u PS Vitez je prijavljeno razbojništvo nad radnicom sportske kladionice, koja se nalazi u ulici Josipa Kurevije, općina Vitez. Prema prijavi, razbojništvo je izvršeno od strane maskirane muške osobe, koja je uz prijetnju nožem od radnice otuđila određenu količinu novca.

 

O prijavi su obaviještene sve policijske patrole, kao i nadležno tužilaštvo pod čijim nadzorom se pristupilo poduzimanju planskih mjera i radnji u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela.  

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 23 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 363 prekršajna naloga, od  kojih je 118 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 18 vozača, od kojih je 11 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.

 

 

                                                                                                                    URED KOMESARA