INFORMACIJA ZA JAVNOST, 18.11.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 17.11.2020.godine oko 22,00 sata u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu osobe S.V. rođen 1999.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Krađe“, koje je izvršeno dana 02.11.2020.godine u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u naselju Krčevine, općina Vitez. Tom prilikom od osobe H.M. iz novčanika je ukradena određena količina novca.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je počinilac predmetnog krivičnog djela D.H. rođena 1984.godine iz Zenice.

 

Nadležnom kantonalnom tužilaštvu je protiv osumnjičene podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krađe“.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo teže povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 247 prekršajnih naloga, od  kojih je 160 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključena 3 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

                                                                                                             URED KOMESARA