INFORMACIJA ZA JAVNOST, 21.09.2020.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

Dana 19.09.2020.godine oko 21,00 sati na području Bugojna, policijski službenici tima za zloupotrebu opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osoba A.H. rođen 1995.godine,  I.B. rođen 1992. godine, N.K. rođen 1995.godine svi iz Bugojna i V.D.  rođen 1995.godine iz Sarajeva. Tom prilikom kod osobe N.K. pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže i 9 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 509 prekršajnih naloga, od kojih je 216 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 27 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 19.09.2020.godine oko 02,20 sati u PS Jajce je prijavljeno da je u ulici Ive Andrića, općina Jajce došlo do požara na baraci u kojem je smrtno stradalo jedanaestogodišnje dijete. Na lice mjesta su odmah izašli službenici policije koji su potvrdili navode prijave, kao i pripadnici vatrogasnog društva Jajce, koji su lokalizovali požar.

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom izvršili uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju uzroka koji su doveli do navedenog događaja.

 

 

 

                                                          URED KOMESARA