INFORMACIJA ZA JAVNOST, 27.07.2020.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

 

Dana 24.07.2020.godine oko 22,00 sati u mjestu Komar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, uočili su da je suvozač iz putničkog motornog vozila Škoda odbacio PVC vrećicu, nakon čega su zaustavili  i izvršili kontrolu navedenog vozila, kojim je upravljao S.G. rođen 1997.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.D. rođen 1984. godine, obojica iz Turbeta. Tom prilikom pronađena je odbačena PVC vrećica u kojoj se nalazila određena količina  materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 25.07.2020.godine oko 19,30 sati na lokalitetu Prokoško jezero, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe E.H. rođen 1996.godine iz Visokog,  koji je bio u društvu sa 1 osobom. Tom prilikom  kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 26.07.2020.godine oko 01,00 sati u ulici Bosanska, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno,izvršili su kontrolu i pregled osobe A.H. rođen 1988.godine iz Bugojna. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao 4 tablete  za koje se sumnja da je opojna droga ecstasy.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima  nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 504 prekršajna naloga, od  kojih je 149 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 35 vozača, od kojih je 12 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

                                                                                                           

  URED KOMESARA