INFORMACIJA ZA JAVNOST, 22.07.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 21.07.2020.godine oko 19,20 sati u mjestu Pločari Polje, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Golf 4, kojim je upravljao A.Z. rođen 1983. godine, dok je na mjestu suvozača zatečena D.Z. rođena 1996.godine, oboje iz Fojnice. Prilikom kontrole kod suvozačice je pronađena određena količina zeljaste  materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 22.07.2020.godine oko 00,30 sati u ulici Donja čaršija, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osoba M.S. rođen 1996.godine i T.E. rođen 1994. godine, obojica  iz Travnika. Tom prilikom isti su od sebe odbacili  određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima  su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 129 prekršajnih naloga, od  kojih je 35 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

                                                                                                           

  URED KOMESARA