INFORMACIJA ZA JAVNOST, 08.07.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

Dana 07.07.2020.godine oko 09,00 sati u mjestu Poljice, općina Bugojno policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres privatnog apartmana kojeg koristi Ć.E. rođen 1985.godine iz Zenice.

 

Prilikom pretresa navedenog apartmana pronađeno je oko 60 grama bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, zatim veći broj sličica za koje se sumnja da su halucinogene opojne droge „LSD“, kao i određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga ecstazy.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 253 prekršajna naloga, od  kojih je 150 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača.

 

                                                                                 

                                                     URED KOMESARA