INFORMACIJA ZA JAVNOST, 26.06.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 25.06.2020.godine oko 18,30 sati u mjestu Krčevine, općina Vitez,policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu vozila marke Citroen C6, italijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao E.S. rođen 1998.godine iz Novog Grada-Sarajevo, dok su kao putnici u vozilu zatečeni V.J. rođen 1996.godine i I.L. rođen 2000.godine, obadvojica iz Istočne Ilidže. Prilikom zaustavljanja vozila V.J. je od sebe odbacio PVC vrećicu sa sadržajem materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed

Kontrolom navedenog vozila i vozača utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju vozilu, te da vozač nema položen ispit za vozača „B“ kategorije. Također, provjerom u ROF bazi je utvrđeno da je navedeni vozač višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja za koje ima neplaćenih novčanih u iznosu od 3.973,00 KM, zbog čega mu je vozilo oduzeto.

 

Službenici policije protiv osumnjičenih poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja navedenih krivičnih djela i prekršaja.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je  ukupno 236 prekršajnih naloga, od  kojih je 129 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.                                                                                                       

 

                                                                                                            URED KOMESARA