INFORMACIJA ZA JAVNOST, 04.06.2020.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 03.06.2020. godine oko 11,30 sati u mjestu Okuka, općina Travnik policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu vozila marke BMW kojim je upravljalo Š.S. rođena 1992.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen H.A. rođen 1996.godine, obadvoje iz Zenice.  Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina materije za koje se sumnja da je opojna droga speed.  

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisanie mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 7  saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dok su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Dana 04.06.2020.godine oko 02,40 sati na magistralnom putu M-5, u mjestu Grablje, općina Busovača, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa ceste u rijeku Lašvu putničkog motornog vozila marke Passat, registarskih oznaka R. Slovenije.

Tom prilikom u vozilu je smrtno stradao A.M. rođen 1993.godine, dok su I.K. rođen 1993.godine i T.T. rođen 1992.godine zadobili tjelesne povrede, te su  nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Busovača upućeni u Kantonalnu bolnicu Zenica. Sva navedena lica su iz Visokog.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta vrše policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju I druge mjere I radnje na utvrđivanju činjenica I okolnosti koje su dovele do navedene nezgode.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 386 prekršajnih naloga, od kojih je 248 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

 

                                                                                                            URED KOMESARA