INFORMACIJA ZA JAVNOST, 29.05.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 28.05.2020. godine oko 19,00 sati u mjestu Gradac, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik,  izvršili su kontrolu i pregled osoba M.Đ rođen 1976.godine, državljanin R. Hrvatske i B.M. rođena 1995.godine iz Novog Travnika, koji su zatečeni u prakiranom vozilu marke VW Golf. Tom prilikom, kod istih je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 29.05.2020. godine oko 01,00 sati u mjestu Bila, općina Travnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a  izvršili su kontrolu vozača B.Š rođen 1996.godine iz Doboj Istoka koji je upravljao vozilom marke VW Golf.  Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je  ukupno 279 prekršajnih naloga, od kojih su 192 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

                                                                                                           

  URED KOMESARA