INFORMACIJA ZA JAVNOST, 23.03.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 20.03.2020.godine oko 19,30 sati u mjestu Mošunj, općina Vitez policijski službenici, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled 3 osobe koje su zatečene u parkiranom putničkom vozilu marke Ford. Tom prilikom kod B.K. rođen 1989.godine iz Viteza pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Istog dana, oko 20,30 sati u mjestu Brnjaci, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog vozila marke Opel, kojim je upravljao T.D. rođen 1994.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.B. rođen 1996.godine, obadvojica iz Kiseljaka. Prilikom kontrole kod suvozača je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 11 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 5 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 53 prekršajna naloga, od kojih su 33 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA