INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.01.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivična djela.

 

Dana 10.01.2020. godine oko 16,10 sati u ulici Pašamahala, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke VW „Passat“, kojim je upravljao M.F. rođen 1980.godine iz Travnika. U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres navedenog vozila, kojom prilikom je pronađeno 8 zamotuljaka zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i 2 zamotuljka praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 29.08.2019.godine u PS Gornji Vakuf - Uskoplje prijavljeno je krivično djelo „Teške krađe“ u ugostiteljskom objektu „Vuko-prom“, u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf - Uskoplje. Tom prilikom, prema prijavi, iz sportske kladionice koja se nalazi u sklopu navedenog objekta otuđena je kasa sa određenom količinom novca.

 

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetnog krivičnog djela, službenici policije su došli do saznanja da su osumnjičeni za njegovo izvršenje A.K. rođen 1990.godine i T.S. rođen 1983.godine, obadvojica iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja.

 

Svi prikupljeni materijalni dokazi zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu protiv osumnjičenih dostavjeni su nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8  slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 649 prekršajnih naloga, od kojih su 323 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 18 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

                                                                                                              

 URED KOMESARA