INFORMACIJA ZA JAVNOST, 31.12.2019.GODINE

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2  slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

Dana 30.12.2019.godine oko 12,15  sati na lokalnom putu u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

-  vozač K.Z. rođen 1955. godine iz Kiseljaka, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Golf 19E  i

 

-  pješak V.T. rođen 1949.godine iz Kiseljaka, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Isti je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Kiseljak upućen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

Nakon izazivanja saobraćajne nezgode, vozač K.Z. se udaljio sa lica mjesta, gdje je krečući se lokalnim putem izgubio kontrolu nad vozilom ostvarivši kontakt sa zemljanom bankinom. 

Policijski službenici PS Kiseljak su brzom intervencijom pronašli navedenog vozača i istog lišili slobode zbog izazivanja nezgode u alkoholiziranom stanju. Protiv istog slijede zakonom propisane mjere i radnje.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 289 prekršajnih naloga, od kojih je 116 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 16 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

                                                                                                              URED KOMESARA