INFORMACIJA ZA JAVNOST, 28.11.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata  na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 27.11.2019. godine oko 14,25 sati policijski službenici PS Jajce, izvršili su kontrolu i pregled osobe S.B. rođen 1978.godine iz Jajca. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Istog dana, oko 20,00 sati u mjestu Bašbunar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila Polo, registarskih oznaka K40 T 146, u kojem su bila lica A.S. rođen 1986. godine, J.D. rođen 1988. godine i M.M. rođen 1982. godine, sva trojica iz Travnika. Tom prilikom pronađena određena količina bijele praškaste materija za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4  slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je  ukupno 221 prekršajni nalog, od kojih je 114 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 3 vozila.   

                                                                                                            

   URED KOMESARA