U Travniku realizovana akcija „NE BRŽE OD ŽIVOTA“

 

Dana 19.11.2019.godine u okviru projekta Rad policije u zajednici, policijski službenici Policijske stanice Travnik u saradnji sa Centrom za edukaciju mladih Travnik,  realizovali su  zajedničku akciju  pod nazivom „NE BRŽE OD ŽIVOTA“, kojoj je cilj podizanje svijesti vozača o opasnostima vožnje u alkoholiziranom stanju.

 

Navedena akcija je realizovana u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, na punktu redovne kontrole vozača i motornih vozila.

 

Prilikom provođenja akcije, volonteri Centra za edukaciju mladih Travnik, zajedno sa policijskim službenicima PS Travnik, su vozačima dijelili informativne letke i upoznali ih sa statistikom o saobraćajnim nesrećama u BiH, uzrokovanim konzumiranjem alkohola, te kaznenim odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH, koje se tiču vožnje pod uticajem alkohola.Također, policijski službenici su testirali vozače motornih vozila na prisustvo alkohola u organizmu, što je rezultiralo isključenjem jednog vozača iz saobraćaja i oduzimanjem vozačke dozvole.

 

Ovo je bila još jedna u nizu uspješnih zajedničkih aktivnosti CEM-a Travnik  i MUP-a SBK/KSB Travnik, čija će se suradnja nastaviti i u narednom periodu.

 

 

URED KOMESARA