INFORMACIJA ZA JAVNOST, 11.11.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda  na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

 

Dana 10.11.2019.godine oko 01,05 sati, u mjestu Katići, općina Busovača, policijski službenici PS Busovača u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a, izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta, kao i lica zatečenih u objektu. Tom prilikom A.K. rođen 1989.godine iz Zenice odbacio je od sebe tri prozirne vrećice sa materijama za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv  njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12  slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 774 prekršajna naloga, od kojih je 448 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 32 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

                                                                                                               

 URED KOMESARA