Vozač autobusa lišen slobode zbog alkoholiziranosti

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona kontinuirano provode pojačane aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, a koje imaju prvenstveno za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, kao i nezgoda sa teže i lakše povrijeđenim licima i materijalnom štetom.

 

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli alkoholiziranosti vozača u saobraćaju, zbog čega je u toku ove godine isključeno 1770 vozača, od kojih je 475 vozača lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

U kojoj mjeri može biti opasna vožnja pod uticajem alkohola, pokazuje i činjenica da su tokom proteklog vikenda policijski službenici PS Fojnica u mjestu Alaupovka, izvršili alkotestiranje vozača autobusa J.G. rođen 1968.godine iz Sarajeva. Tom prilikom  utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 3,31 promila, zbog čega je navedeni vozač isključen iz saobraćaja i lišen slobode.

 

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

 

 

URED KOMESARA